Kosteiden tilojen hoito on tärkeää

Yleisesti tämän päivän rakentamisessa otetaan huomioon veden ja kosteuden pääsyn estäminen rakenteisiin, mutta pinnoista huolehtimalla käyttäjä voi pidentää huomattavasti kylpyhuoneen ja muiden kosteiden tilojen käyttöikää.

Tutustu saniteettitilojen ylläpidossa tärkeimpiin huomioon otettaviin asioihin:

Kosteiden tilojen puhdistusohjeet

Epäiletkö vesivahinkoa kotonasi?

Vesivahinkojen ja kosteusvaurioiden korjauksia ei kannata lykätä, sillä perheen terveys voi kärsiä siitä ja vauriot laajenevat ajan kanssa ja siten myös korjausten hinta nousee.

Näistä tunnistat vesivahingon:
– kostuneista seinä-, katto- ja lattiapinnoista
– ummehtuneesta maakellarin hajusta
– homehtuneista tai tummuneista pinnoista tai rakenteista
– vuotavista vesikalusteista ja kodinkoneista tai
– vesimittarin jatkuvasta raksutuksesta

Kosteusvaurioita aiheuttavat:
– putkirikot – niiden estämiseksi putkistot kannattaa tarkastuttaa säännöllisesti
– talon rakenteet, jotka edistävät seinärakenteiden vaurioitumista sateella ja
  päästävät kosteuden ja veden talon alapohjaan, kattorakenteisiin tai kellariin
– kodinkoneet, erityisesti tiskikoneet (!) virheellisen asennuksen tai kuluneiden osien vuoksi
– vesikalusteiden virheelliset asennukset tai kuluminen, esim. lattialle vuotava wc-istuin

Ota yhteys isännöitsijään, vakuutusyhtiöön ja Rakennus Puhtiin, jos epäilet kosteusvauriota.

Ammattilaisten avulla vaativakin remonttihanke onnistuu

Voisiko teidän remonttihankkeenne vastata pääpiirteiltään seuraavaa esimerkkikohdettamme: Vuonna 1999 Espooseen valmistuneen 1,5 kerroksisen omakotitalon ullakolle muutetaan puolilämmin käyttöullakko työhuonetilaksi. Lämmöneristystä parannetaan, jotta tilan lämmöneristysvaatimukset täyttävät nykynormit. Samalla puhkaistaan kattoon uusi, Veluxin kattoikkuna tuomaan miellyttävää luonnonvaloa rakennusoikeuteen laskettavaan tilaan. Uusi kylpyhuone rakennetaan työtilan yhteyteen, suihkukaapilla varustettuna.
Remontin sisätilamuutoksen lisäksi rakennetaan vanhan sisäänkäyntikatoksen päälle uusitulle ullakkohuoneelle avoparveke, jonne kulku tulee uudesta lasiovesta. Talotekniikka muutetaan vastaamaan työhuoneen tarpeita. Ilmanvaihtokone siirretään viereiseen matalampaan ullakkotilaan. Sähköliitännät uusitaan ja lapset saavat tietoliikenneyhteydet uutukaiseen huoneeseensa. Kulku tilaan järjestyy uuden portaan kautta pääkerroksen eteisestä.

Lue lisää remonttiprojektista.

Kaipaatko ideoita remonttiisi? Pinterestistä saa vinkkejä upeaan lopputulokseen

Remontin aloittamiseen tarvitaan usein inspiraatiota ja tuoreita näkemyksiä. Näitä moni on löytänyt suositusta Pinterestistä.
Pinterestissä ihmiset jakavat omia kuviaan ja kiinnostuksen kohteitaan visuaalisina kokoelmina, joita myös inspiraation etsijät voivat selata.

Aloita Pinterest-tilin perustamisella – loppu on helppoa
Luo ensin tili henkilöprofiilille täällä http://www.pinterest.com. Kaikki sisältö ja muokkausmahdollisuudet löytyvät heti Pinterestin etusivulta

Pinterestin termit tutuksi

Pinnata (Pin) eli merkitä löytämäänsä sisältöä (linkkejä ja kuvia) Internetistä ja tallentaa niitä omille tauluille (Board). Voit ladata tauluille myös omia kuvia.
Repinnata (Repin) eli jakaa muiden tuottamaa sisältöä eteenpäin.
Luoda eriaiheisia tauluja (Board) ja pinnata tai repinnata niihin löytämäänsä sisältöä.
Tykätä (Like) yksittäisistä kuvista.
Seurata (Follow) muita käyttäjiä tai yksittäisiä tauluja. Seuraa juuri niitä aiheita, joista olet kiinnostunut.
Nykyään Pinterestissä voi myös lähettää viestejä tutuille. Suunnittele, vaihda ideoita, toteuta yhteinen projekti, mitä vain!

Hakeminen – Etsi sisältöä aihetta kuvaavin avainsanoin (esim. #aurinkolasit) ja näet niillä merkityt pinnit.
Kategoriat – Löydät pinnejä aihealueittain jaoteltuna.
Plus – Pääset luomaan tauluja, lataamaan niihin pinnejä ja lisäämään kuvalinkkejä www-sivuilta.
Klikkaa nimeäsi – Pääset omalle profiilisivullesi, säätämään tilisi asetuksia, etsimään muita kiinnostavia käyttäjiä ja seuraamaan toisten tauluja. Sieltä näet myös tiliäsi koskevat uudet ilmoitukset.

Lähde: https://www.kuulu.fi/blogi/mika-on-pinterest/

Pinterest-haku sinisista kylpyhuoneista

 

Osakkeenomistaja voi teettää asuinhuoneistoon muutostöitä

Asunto-osakeyhtiölain 5 luvun 1 § 1 momentin mukaan osakkeenomistajalla on oikeus tehdä omalla kustannuksellaan osakehuoneistossa yhtiöjärjestyksessä määrätyn osakehuoneiston käyttötarkoituksen mukaisia muutoksia. Pykälän 2 momentin mukaan osakkeenomistajan on huolehdittava siitä, että muutostyö suoritetaan hyvän rakennustavan mukaisesti.  Lue lisää oikein tehdyistä  asuinhuoneiston muutostöistä.

Märkätilojen rakentaminen ja remontointi alkaa huolellisesta suunnittelusta

 

Lähes jokainen lienee nykyisin törmännyt sanoihin kosteusvaurio ja homeet. Hometta esiintyy niin kivi- kuin levyrakenteisissakin märkätiloissa. Home on usein seurausta kosteus- ja vesivaurioista tai muusta kosteusteknisestä ongelmasta. Kosteusvauriot voidaan välttää ainoastaan märkätiloihin soveltuvilla rakenteilla ja materiaaleilla, joilla estetään kosteuden tunkeutuminen rakenteisiin. Oletpa rakentamassa uutta tai korjaamassa vanhaa kylpyhuonetta tai muuta märkätilaa, samat säännöt pätevät sekä rakentamiseen että korjaamiseen. Oikein ja huolellisesti tehty sekä suunniteltu rakenne on säästöä tulevaisuuteen. Ainoastaan oikeilla rakenneratkaisuilla, materiaaleilla ja työmenetelmillä saadaan toimivia ja kestäviä märkätilojen rakenteita.

Lue lisää laadukkaasta märkätilojen toteuttamisesta.

Kylpyhuoneremontti vaatii märkätilojen rakentamisen osaamista

Märkätila on huonetila, jonka lattiapinta joutuu käytössä alttiiksi vedelle ja jonka seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä. Tällaisia tiloja ovat kylpyhuoneet, pesuhuoneet, suihkuhuoneet ja saunat. Kaikki märkätilat varustetaan lattiakaivolla, johon vesi pääsee lattialta esteettä valumaan. Märkätilan lattia- ja seinäpinnoitteen tulee toimia vedeneristeenä tai pinnoitteen taakse on tehtävä erillinen vedeneristys.

Keittiö ei ole märkätila, vaikka eräät kunnat vaativatkin vedeneristyksen myös keittiökaapiston alle. Myöskään wc-tilaa, jossa ei ole suihkua tai lattiakaivoa, ei lasketa märkätilaksi.

Lue lisää märkätilojen remontoinnista.